digital.bgСъвместно разследване на експерти от Buzzfeed, Method Media Intelligence, ESET и

...
digital.bgСъвместно разследване на експерти от Buzzfeed, Method Media Intelligence, ESET и
Коментари Харесай

Google изтеглиха шест подозрителни приложения с над 90 млн. инсталации за Android

digital.bg

Съвместно следствие на специалисти от Buzzfeed, Method Media Intelligence, ESET и Check Point предупреждава за нова опасност за сигурността на потребителите. Благодарение на ползотворната им работа експертите откриват, че мобилните приложения на компанията DU Global излагат на риск смарт телефоните с Android. Въпросните заглавия без знанието на потребителите генерират за своите основатели доходи от кликвания върху реклами. Това не е единственото нарушаване на DU Global. 

Разработчиците са разгласили погрешна информация за страната, в която са регистрирани и също по този начин не съблюдават регулациите въведени от GDPR. В последна сметка следствието води до изтеглянето на шест приложения на DU Global, които до момента са отчели общо над 90 млн. съоръжения, оповестява TechSpot. Проблемът е, че тези заглавия започват във фонов режим, с цел да генерират доходи за основателите си без значение дали притежателите на смартфони си взаимодействат с тях.

Това значи, че даже да не сте ги стартирали приложенията изразходват систематични запаси, което се отразява на живота на батерията и трафика на мобилния интернет. Имената на тези заглавия са Selfie Camera, Total Cleaner, Smart Cooler, RAM Master, AIO Flashlight и Omni Cleaner. Ако сте конфигурирали някое от тях ви съветваме незабавно да го изтриете от своето устройство. Гугъл са осведомени за казуса и към този момент са изтеглили шестте заглавия от онлайн магазина за приложения за смарт телефоните с Android.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР